Verduurzamer

Hans Kaashoek

Hans Kaashoek

Directeur Architekt

Architektenburo Bakema Delft BV

Meer dan 30 jaar Rentmeesterlijke ambitie zorgen voor duurzame gebouwen; Mixed Use, Zorg, educatie en sociaal culturele voorzieningen, met sociale cohesie als positief onderdeel. De Spil in Heerenveen, De Veste In Helmond en Allemanswaard in Amerongen zijn goede voorbeelden.


Binnen Building Brains, een samenwerkingsverband van 21 bedrijven hebben wij onderzoek verricht naar de energie leverende wijk. Hoe kun je de RO opgave qua functies zodanig verknopen dat energie leverende bedrijven/ gebouwen gekoppeld kunnen worden aan energie vragende gebouwen?
Hout Architectuur vind ik prachtig, en dat energie neutraal /leverend. Zie: Een nieuw Buyten in Wilsveen. In Delft hebben wij diverse Rijksmonumenten her ontwikkeld. Meerdere her ontwikkelde particuliere woningen zijn van het gas afgehaald en middels warmtepompen en zonnepanelen zo goed als energie neutraal gemaakt. Een aantal projecten hebben een hybride systeem gekregen, wat naar de toekomst kijkend de weg open laat voor alternatieven voor gas. Bouwen is gestolde politiek. Als architect entameren wij voor de opdrachtgevers een optimum qua voldoen aan wensen en eisen. De comfort wensen qua akoestiek, weldadige rust, mooie lichtinval, ecologisch groen rondom en mogelijk ook in het huis zijn daarbij ook belangrijke items. Zie ons maar als Bouwbioloog. Bijenkasten, nestkasten, mogelijk permacultuur tuinen vervolmaken het geheel.

Terug naar boven