Verduurzamer

Anita Meijering

Anita Meijering

Eigenaar / Ontwikkelaar

Dienatique

Mijn naam is Anita Meijering en als als bouwkundig ingenieur heb ik vanaf 2000 bijgedragen aan de gebouwde omgeving; het ontwikkelen van diverse bouwprojecten.
Een rode draad door mijn carrière was/is het tegengaan van verspilling! Op de bouwplaats zijn de faalkosten immers al 9% nog naast de kosten wat ongebruikt wordt weggegooid, afgevoerd en verbrand (vroeger heette dat zelfs nog recyclen..ongekend!). Dat kan en moet anders!
Zonder een fundamentele systeemverandering komt die omslag van lineair naar circulair er niet.


Ik voel mij bevoorrecht en fundamenteel verplicht om impact te kunnen maken voor onze aarde (een nalatenschap aan onze kinderen) door een bijdrage te leveren aan deze fundamentele verandering. Wij hebben de wereld immers van onze kinderen en achterkleinkinderen te leen
Het blijft bijzonder en zeer verontrustend dat keuzes in het gehele proces (van ontwerp tm bouw) nog vaak worden gemaakt over de as van Euro?s en niet over de as van duurzaamheid, die het bijdragen aan een betere wereld!
Spijtig...want de investering komt vóór het rendement. Het stenen tijdperk eindigde immers niet door een gebrek aan stenen!
The lesson I learned is that you can go from a crazy man to a visionay in a matter of minutes. And all you need is commitment?
You tube, 2009 Amerikaanse Sasquatch Music Festival.
De eerste danser is een malloot, maar zodra anderen mee gaan doen, ben je een malloot als je blijft zitten.


Ook bij het bedrijf New Horizon krijg ik de mogelijkheid te bewijzen dat het anders kan; Urban mining, circulair slopen (oogsten) en juist de noodzakelijke impact te kunnen maken door de geoogste bouwmaterialen weer in een volgend bouwproces toe te passen. Hierdoor een impactvolle CO2 reductie. Meer bouwen met minder CO2. Zoals met Urban Mining Concrete (circulair beton) een CO2 reductie van 60-80%!


Ik begeleid organisaties met de juiste stappen te zetten om de duurzaamheidsvisie uit te rollen, het kán en moét anders: Alleen ben je sneller maar samen kom je verder.

Terug naar boven