Nieuws

Terugblik Build Up Skills NL Event

Terugblik Build Up Skills NL Event

Leestijd 2 minuten

Wat moeten vakmensen morgen kunnen? Hoe blijven we leren in een wereld die continu in verandering is? Hoe gaan we om met de transities die als een golf op ons afkomen? Op 15 juni ontmoetten professionals uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid elkaar bij de Green Village in Delft om met het BUS-NL netwerk samen te werken aan het vakmanschap dat nodig is voor een succesvolle energietransitie in de gebouwde omgeving.

Het evenement bood een platform om de huidige stand van zaken in de sector te bespreken en om inzicht te krijgen in het opleiden van de toekomstige vakmensen in de gebouwde omgeving. 

Samen leren Surfen op Transitiegolf
“Sluit je ogen en ontspan. Denk na over wat je vandaag wilt brengen en wilt halen bij dit evenement. Pak deze gedachten nu in gedachte in en leg het even weg. En sta dan eens stil bij de manier waarop je vandaag in gesprek wilt gaan met anderen.” Met deze woorden begonnen we de dag. Een dag met een duidelijk doel: verbinding. We werken met heel veel organisaties en verschillende invalshoeken aan de transitie. Het is tijd om de balans op te maken, de agenda’s op elkaar af te stemmen en samen op te trekken. En die urgentie is groot. De gebouwde omgeving veranderd in rap tempo. En dit heeft gevolgen voor het opleiden en bijscholen van vakmensen. De transities komen als een golf op ons af; energie, materialen, klimaatadaptie en digitaal. In dat geval kun je twee dingen doen, wegrennen of leren surfen. En vandaag? Vandaag gaan we samen leren surfen.

Terugblik Build Up Skills NL Event

“We moeten het makkelijk maken en dicht bij de mensen brengen” 
Na een kennismaking werden ervaringen uitgewisseld door samen een verhaal te schrijven. Een voor een vulden we een zin aan om zo een gezamenlijk beeld te schetsen van ons doel en de uitdagingen die we in de praktijk tegenkomen. In korte tijd moeten we ervoor zorgen dat elke professional alles kan vertellen over de energiemaatregelen van een gebouw. Daarvoor is het essentieel dat we niet blijven hangen in het dagelijkse traditionele werk, maar kiezen voor verandering. Er is een bewustwording en actie nodig, door het bedrijfsleven, consumenten, docenten en ambtenaren. “We moeten het makkelijk maken en dicht bij de mensen brengen; bijvoorbeeld met de trainingen in de BUS-NL App en regionale leer- en inspiratie centra.” 

Lees verder op BuildUpSkills.nl

Meer nieuws

Terug naar boven